Hovězí steak z roštěné
Seznam surovin
- hovězí maso 400 gramů (roštěnka)
- brambory 8 kusů (vařené ve slupce)
- slanina anglická 2 plátky (silnější)
- sýr měkký 200 gramů (balkánský)
- cibulka jarní
- olej
- koření na steak
- sůl
Postup přípravy
Plátek roštěné smažíme na oleji na rozpálené pánvi nejprve z jedné strany, po obrácení teprve okořeníme steakovým kořením a pečeme i z druhé strany, hotový steak by měl při dotyku pérovat.
Vařené brambory ve slupce podélně rozkrojíme alžící vydlabeme část vnitřku, kterou schováme a posléze přidáme k restované slanině. Anglickou slaninu (popř. špek) nakrájíme na kostičky a restujeme na oleji na druhé rozpálené pánvi, k téměř hotové přidáme vydlabané kousky z brambor a spojíme. Touto směsí plníme vydlabané poloviny brambor a dáme na talíři do mikrovlnné trouby prohřát.
Mezitím se maso na pánvi propeklo, vyndáme ho, přidáme na pánev trochu vody, aby vznikla omáčka, a můžeme podávat. Na talíři upravíme prohřáté slanino-bramborovou směsí plněné brambory, bohatě posypeme nastrouhaným balkánským sýrem, přidáme propečený steak, který můžeme lehce také posypat sýrem a na závěr lze porci ozdobit sekanou jarní cibulovou natí.
Načítám komentáře...