Hovězí steaky v kávovopepřové krustě

Seznam surovin

  • hovězí maso 4 plátky (vysoký roštěnec nebo svíčková, plátky vysoké alespoň 3 cm)
  • olej olivový 2 lžíce
  • káva 2 lžíce (pražená zrna, nahrubo drcená)
  • pepř 2 lžíce (nahrubo drcený)
  • sůl

Na zeleninu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Steaky opláchneme, osušíme, položíme na tácek s nasypanou kávou a pepřem a přimáčkneme je. Pokapeme je olejem, zakryjeme fólií a necháme odležet asi 2 hodiny.

Řepu oloupeme, každou bulvu překrojíme na poloviny a ty pak ještě nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. V kastrolu svaříme víno s 3 dl vody a cukrem, osolíme, přidáme česnek a řepu a dusíme pod pokličkou, dokud řepa není napůl měkká. Pak přidáme protlak, šťávu vymačkanou ze zázvoru a sójovou omáčku a zvolna vaříme bez pokličky, dokud řepa nezměkne.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kroužky, prosypeme je moukou a usmažíme dozlatova v oleji. Odleželé steaky zprudka opečeme z obou stran na rozpálené pánvi, osolíme, přeložíme je do pekáčku a dopečeme v troubě při 160 °C 8 – 15 minut (podle druhu masa a požadovaného stupně propečení). Upečené maso necháme na teplém místě ještě alespoň 8 minut dojít a podáváme ho s řepou a cibulí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...