Nízký roštěnec s šalotkovou omáčkou
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (roštěnec)
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
Omáčka:
- cibule šalotka 2 kusy
- vývar hovězí 250 mililitrů
- petržel hladkolistá 2 lžíce
- máslo 50 gramů (studené=)
Postup přípravy
1. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm steak asi 2 - 4 minuty z každé strany. Pak steak osolte, opepřete, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odležet.
2. Mezitím připravte omáčku: v pánvi nechte asi 1 - 2 lžíce vypečené šťávy, zbytek slijte. Na šťávě opečte nadrobno nasekané šalotky a zalijte je vývarem. Vařte asi 10 minut, dokud se nezredukuje asi na 5 lžic. Pak přidejte nasekanou petrželku a pánev stáhněte z plotny. Přidejte studené máslo a vymíchejte jemnou omáčku. Podávejte se steakem a jednoduchým salátem.
Poznámka k receptu
Nízký roštěnec je jeden z nejdostupnějších druhů masa na steaky, bez problému ho koupíte i v supermarketu. Dodržte čas opékání i odpočinek masa a odměnou vám bude pevný kousek s jemnou chutí.
Načítám komentáře...