RESTOVANÉ HOVĚZÍ S ČERVENOU PAPRIKOU A BROKOLICÍ
Seznam surovin
- hovězí maso 4 kusy (nízký roštěnec)
- paprika červená 1 kus
- brokolice 1/2 kusu
- cibulka jarní 2 snítky
- česnek 2 stroužky
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
- olej 3 lžíce (rostlinný)
- semínka sezamová 2 lžíce (bílá)
- nudle (skleněné k podávání)
Marináda:
- sójová omáčka 5 lžic
- ocet rýžový 2 lžíce
- zázvor 1 lžíce (nastrouhaný)
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- koření chilli 1 lžíce (vločky)
- med 1 lžíce
Postup přípravy
1. Připravte marinádu: smíchejte sójovou omáčku, med a ocet, přidejte najemno nastrouhaný zázvor, římský kmín a chilli vločky. Maso nakrájejte na silnější nudličky a naložte do směsi.
2. Brokolici rozeberte na malé růžičky, papriku nakrájejte na proužky, cibulku na kolečka a česnek na plátky. V hlubší pánvi nejprve nasucho opražte sezam a odložte ho stranou. Pak rozpalte olej a zprudka na něm orestujte zeleninu. Přidejte škrob, promíchejte a vmíchejte maso i s marinádou. Zprudka několik minut opékejte. Zelenina by měla zůstat křupavá. Podávejte se skleněnými nudlemi, posypané opraženým sezamem.
Poznámka k receptu
Sladkoslaná marináda a zprudka opečená zelenina si porozumějí s každým druhem masa, a dokonce i s tofu. Dobrý steak u nás ale vede. Mrkněte do lednice a přidejte klidně i kousek mrkve, hrášek nebo žampiony či shiitake. Žádná kombinace nemůže dopadnout špatně.
Načítám komentáře...