RESTOVANÉ HOVĚZÍ S ČERVENOU PAPRIKOU A BROKOLICÍ

Seznam surovin

Marináda:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte marinádu: smíchejte sójovou omáčku, med a ocet, přidejte najemno nastrouhaný zázvor, římský kmín a chilli vločky. Maso nakrájejte na silnější nudličky a naložte do směsi.

2. Brokolici rozeberte na malé růžičky, papriku nakrájejte na proužky, cibulku na kolečka a česnek na plátky. V hlubší pánvi nejprve nasucho opražte sezam a odložte ho stranou. Pak rozpalte olej a zprudka na něm orestujte zeleninu. Přidejte škrob, promíchejte a vmíchejte maso i s marinádou. Zprudka několik minut opékejte. Zelenina by měla zůstat křupavá. Podávejte se skleněnými nudlemi, posypané opraženým sezamem.

Poznámka k receptu

Sladkoslaná marináda a zprudka opečená zelenina si porozumějí s každým druhem masa, a dokonce i s tofu. Dobrý steak u nás ale vede. Mrkněte do lednice a přidejte klidně i kousek mrkve, hrášek nebo žampiony či shiitake. Žádná kombinace nemůže dopadnout špatně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...