Roláda plněná švestkami
Seznam surovin
- švestky sušené 15 kusů
- whisky 1 lžíce
- hovězí maso 2 plátky (nízký roštěnec po 200g)
- pepř černý (čerstvě dušený)
- šalvěj 1 lžička (nasekaná)
- rozmarýn 2 snítky
- klobása 2 kusy (krůtí nebo kuřecí)
- slanina anglická 10 plátků
- batáty - sladké brambory 600 gramů
- cibule 2 kusy
- sůl
- rajčatový protlak 1 lžička
Postup přípravy
Švestky namočíme do whisky.
Plátky masa naklepeme přes fólii dotenka a posypeme směsí pepře, šalvěje a rozmarýnu. Na každý položíme jednu klobásu a švestky a stočíme do rolády. Obalíme slaninou, upevníme provázkem a přeložíme do pekáče.
Přidáme oloupané a nakrájené brambory a cibuli nařezanou na dílky. Osolíme, přiklopíme víkem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Pak podlejeme protlakem smíchaným se 100 ml vody a pečeme dalších 15 minut.
Hotové rolády vyjmeme, necháme chvilku odpočinout, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Přelejeme šťávou a podáváme s bramborami a cibulí
Načítám komentáře...