ROSTBÍF SE ZAUZENOU DOMÁCÍ MAJONÉZOU
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (nízký roštěnec)
- žloutek 100 mililitrů
- olej 125 mililitrů (uzený)
- ocet vinný 10 mililitrů
- olej 150 mililitrů (rostlinný)
- cukr hnědý 20 gramů
- sůl
- pepř černý
Postup přípravy
Očištěné maso osolte, opepřete a posypte hnědým cukrem. Zprudka opečte ze všech stran na pánvi a nechte péct v troubě při 85 °C, než maso uvnitř dosáhne teploty 52 °C. Teplotu měřte vpíchnutím kuchyňského teploměru. Na přípravu majonézy si připravte žloutky, které začněte šlehat s octem, solí a pepřem do husté bílé pěny, a poté pomalu vlévejte směs uzeného a rostlinného oleje až do doby, než majonéza získá potřebnou hustotu. Po vyšlehání dochuťte limetovou šťávou. Podávejte s whisky Talisker
Načítám komentáře...