Roštěnky na maďarský způsob
Seznam surovin
- slanina 100 gramů
- cibule 2 kusy
- vývar hovězí 300 mililitrů
- máslo 50 gramů
- hovězí maso 1 kilogram (roštěná)
- salám měkký 50 gramů
- sádlo 1 lžíce (nebo olej)
- paprika sladká 1/2 lžičky (mletá)
- paprika pálivá 1 špetka (mletá)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
Postup přípravy
Plátky masa omyjte, osušte, osolte, opepřete a vložte do kastrolu. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte na pánvi vyškvařit, přidejte cibuli a nechte ji
zesklovatět. Potom přisypte papriku, krátce osmahněte a směs vložte na roštěnky. Zalijte je trochou vývaru, zakryjte a duste doměkka (asi 30 minut).
Salám nakrájejte na kostičky a osmažte je na oleji nebo sádle. Měkké maso přendejte do jiné nádoby a uložte v teple.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zřeďte ji trochou vývaru, přidejte k vydušené šťávě a za stálého míchání povařte asi 5 minut.
Maso rozdělte na porce a na každou dejte hromádku salámových kostiček. Omáčku ochuťte solí a pepřem a přelijte jí porce masa.
Podávejte s vařenými brambory a hlávkovým salátem.
Načítám komentáře...