Roštěnky plněné paprikou a slaninou
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (roštěnka)
- sýr s bílou plísní 1 kus (Hermadur)
- rajčata 2 kusy
- paprika červená 1 kus
- cibule 1 kus
- celer řapíkatý 2 kusy (stonek)
- slanina anglická 4 plátky
- olej olivový 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- hořčice dijonská 2 lžičky
- rajčatový protlak 2 lžíce
- cukr 1 lžíce
- tymián
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Všechnu zeleninu opláchneme a očistíme. Papriku rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a každou polovinu rozkrojíme podélně na čtyři kusy. Maso zakryté fólií jemně rozklepeme, nakrojíme okraje, posolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Každý plátek poklademe plátkem slaniny, 2 kousky papriky a 1/4 sýru nakrájenou na plátky. Pevně stočíme, spíchneme párátkem a ze všech stran opečeme na oleji. Maso naskládáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C.
Do pánve s výpekem od masa dáme nahrubo pokrájenou cibuli a na jemné plátky pokrájený celer a orestujeme. Osolíme, přidáme plátky oloupaného česneku, protlak, tymián a pomalu necháme dusit pod poklicí. Po 5 minutách přidáme rajčata a cukr a dusíme dalších 5 minut. Podle potřeby přisolíme a odstavíme.
Maso vyjmeme z pekáčku, výpek přimícháme do zeleniny a krátce provaříme. Zeleninu rozdělíme na talíře, přidáme rozkrojené závitky a doplníme uvařenou rýží.
Poznámka k receptu
Přípravu večeře ještě urychlíte, když maso předem osolíte, mírně opepříte a na čtyřiadvacet hodin naložíte do kvalitního oleje - rychleji změkne a bude křehké.
Načítám komentáře...