Salát s grilovaným hovězím I
Seznam surovin
Na 4 porce:
- hovězí maso 1 kus (steak z roštěnce)
- sůl
- pepř
Marináda:
- šťáva limetková 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- olej řepkový 3 lžíce
- cukr krupice 2 lžíce (přírodní)
- česnek 1 lžička (drcený)
- zázvor 1,5 lžičky (nadrobno nakrájený)
- chilli omáčka 1,25 lžičky (nebo červená kari pasta)
Salát:
- salát 1/2 kusu (lístky natrhané na kousky)
- koriandr 1/2 hrnku (lístky)
- bazalka 1 hrnek (lístky)
- cibule šalotka 3 kusy (na ozdobení nakrájené na tenké plátky)
Postup přípravy
1. Maso osušte. V misce ho zalijte polovinou marinády promíchané z uvedených surovin a nechte v ledničce alespoň 4 hodiny odpočívat. Zbylou marinádu uchovejte na dokončení salátu.
2. Steak asi hodinu před grilováním vyndejte z ledničky a nechte dojít na pokojovou teplotu (maso tak na grilu nedostane teplotní šok a bude krásně šťavnaté).
3. Opékejte ho asi 5 minut z každé strany, aby zůstal uvnitř růžový. Nechte ho chvíli odpočinout, osolte a opepřete a pak přes vlákno nakrájejte na tenké plátky. V míse ho promíchejte se salátem, zakapejte zbylou marinádou a posypte šalotkou.
Poznámka k receptu
Je velmi oblíbený v thajské kuchyni, ale můžete si ho přizpůsobit vlastní chuti.
Načítám komentáře...