Smetanové roštěnky
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (roštěná)
- mrkev 150 gramů
- celer 100 gramů
- okurky 100 gramů (ze sterilovaného, sladkokyselého nálevu)
- cibulka jarní 1 kus
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- máslo 20 gramů
- smetana 400 mililitrů
- jíška 1 lžíce (světlá, hotová)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Roštěnky naklepejte (okraje předem nařízněte), maso osolte, opepřete, potřete citronovou šťávou, olejem a nechte rozležet několik hodin.
Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Rozehřejte pánev, potřete ji olejem a maso na ní z obou stran upečte a pak uložte v teple. Do pánve přidejte máslo, jemně nakrájenou bílou část cibulky, na nudličky nakrájenou mrkev, celer a zelenou část cibulky a zeleninu lehce opečte.
Potom zalijte smetanou, osolte, opepřete, zahustěte jíškou a ještě krátce povařte. Nakonec přidejte do omáčky na nudličky nakrájené okurky a jen krátce prohřejte. Podle chuti můžete zakápnout citronovou šťávou.
Poznámka k receptu
Podávejte s různě upravenými bramborami, knedlíky, rýží nebo těstovinami.
Načítám komentáře...