Španělský ptáček
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (roštěnka)
- olej
- okurky 4 kusy (sterilované, sladkokyselé)
- slanina anglická 60 gramů
- uzené maso 200 gramů (moravské)
- cibule 2 kusy (menší)
- hořčice 4 lžíce
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- vývar
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na osminky, okurky rozkrojíme podélně a cibuli na kolečka. Plátky masa očistíme a nakrojíme po stranách, aby se nekroutily. Paličkou maso důkladně naklepeme. Každý
plátek masa osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na hořčici položíme kousek vejce, plátek okurky, uzeniny a cibule.
Závitky zarolujeme a převážeme nití. V hrnci osmahneme nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme moukou zaprášené závitky, zprudka osmahneme ze všech stran, snížíme teplotu, podlijeme vývarem a dusíme doměkka 30 - 45 minut, dle velikosti ptáčků a kvality masa.
Podáváme s knedlíkem, ale též s rýží, nebo bramborami.
Poznámka k receptu
Španělský ptáček je optimální na experimenty. Můžeme ho vlastně naplnit vším, co nám zbylo v chladničce: sýr, žervé, houby, špenát, pórek, šunka, salám, kyselé zelí, kousky zeleniny. Dochutit ho můžeme různými druhy koření, nebo česnekem.
Také budete potřebovat potravinářskou nit anebo pokud si chcete zjednodušit práci, zakupte speciální svorky na ptáčky. Jsou velice šikovné, a to na jakékoliv závitky.
Načítám komentáře...