Steak s hráškovým pyré
Seznam surovin
- hovězí maso 4 kusy (nízký roštěnec)
- hrách 400 gramů (mražený)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- kmín římský 1 lžička (drcený)
- máslo 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do hrnce vlijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Steaky okořeňte římským kmínem. V pánvi rozpalte máslo a maso na něm opečte z každé strany asi 4 minuty nebo méně, pokud stojíte o méně propečený steak. Pak maso osolte, opepřete, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odležet, aby se v něm rovnoměrně usadila šťáva.
2. Zatímco steak odpočívá, vsypte hrášek do vroucí vody a vařte asi 3 minuty. Pak ho slijte a krátce propláchněte studenou vodou. Vsypte ho do misky, přidejte nasekaný koriandr, citronovou kůru a šťouchadlem na brambory hrášek rozšťouchejte na pyré (může být zcela hladké, my ale máme raději, když v něm narazíme na celé kousky). Ochuťte ho citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte se steakem.
Poznámka k receptu
Steak je sázka na jistotu, kdykoli se jedná o rychlé, přitom výživné jídlo. Aby vás příloha nezdržovala, zvolte hráškové pyré. Je hotové dřív, než se steak rozleží, a chuťově k němu skvěle sedí.
Načítám komentáře...