Steak s hráškovým pyré

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do hrnce vlijte vodu, osolte ji a přiveďte k varu. Steaky okořeňte římským kmínem. V pánvi rozpalte máslo a maso na něm opečte z každé strany asi 4 minuty nebo méně, pokud stojíte o méně propečený steak. Pak maso osolte, opepřete, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odležet, aby se v něm rovnoměrně usadila šťáva.

2. Zatímco steak odpočívá, vsypte hrášek do vroucí vody a vařte asi 3 minuty. Pak ho slijte a krátce propláchněte studenou vodou. Vsypte ho do misky, přidejte nasekaný koriandr, citronovou kůru a šťouchadlem na brambory hrášek rozšťouchejte na pyré (může být zcela hladké, my ale máme raději, když v něm narazíme na celé kousky). Ochuťte ho citronovou šťávou, solí a pepřem. Podávejte se steakem.

Poznámka k receptu

Steak je sázka na jistotu, kdykoli se jedná o rychlé, přitom výživné jídlo. Aby vás příloha nezdržovala, zvolte hráškové pyré. Je hotové dřív, než se steak rozleží, a chuťově k němu skvěle sedí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...