STEAK S RESTOVANOU ZELENINOU
Seznam surovin
- hovězí maso 400 gramů (steak z vysokého roštěnce)
- nudle čínské 200 gramů (vaječné)
- zelí červené 1/4 kusu
- kadeřávek 2 hrsti
- mrkev 1 kus
- česnek 1 stroužek
- zázvor (čerstvý 2 cm)
- koření kari 1 lžička
- sójová omáčka 2 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- sůl
- arašídy (na posypání)
Postup přípravy
1. V misce smíchejte kari se lžící sójové omáčky. Steak nakrájejte na plátky a naložte ho do misky. Kadeřávek nasekejte, zelí nakrouhejte, mrkev nakrájejte na tenké nudličky, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte najemno. Nudle uvařte podle návodu ve vroucí osolené vodě, obvykle jim stačí 10 minut. Arašídy nasekejte a nasucho opečte na pánvi.
2. Pak v pánvi rozpalte olej a orestujte na něm maso. Přidejte zelí, mrkev, česnek, kadeřávek, zázvor a zprudka restujte asi 5 minut, aby zelenina mírně změkla, ale zachovala si křupavost. Přidejte zbylou sójovou omáčku, uvařené nudle a promíchejte. Podávejte posypané opečenými arašídy.
Poznámka k receptu
K restované zelenině s asijským tónem jsme zvolili kadeřávek, protože mu stačí i krátká tepelná úprava. Klidně ho ale nahraďte růžičkovou kapustou nebo krátce předvařenou kapustou hlávkovou.
Načítám komentáře...