Steak z hovězí veverky se salátem misticanza
Seznam surovin
- hovězí maso 550 gramů (hanger hovězí steak veverka)
- salát 200 gramů (směs Misticanza)
- rozmarýn 2 snítky (čerstvý)
- tymián 3 snítky (čerstvý)
- česnek 2 stroužky
- máslo 2 lžíce
- olej olivový 6 lžic
- med 1 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Hovězí veverku odblaňte a odkrojte od středové šlachy. Osolte a opékejte na rozpálené pánvi s olejem, přidejte bylinky, rozmáčknutý česnek, máslo a polévejte výpekem. Pokud máte velký kus, dejte ho na pár minut dopéct do trouby. Hotové maso je při zmáčknutí měkce pružné a klade lehký odpor. Steak zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a nechte pár minut odpočinout.
2. Než se maso odleží, připravte zálivku a salát. Tyčovým mixérem prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, medem, solí a pepřem. Omyté listy salátu těsně před podáváním promíchejte se zálivkou tak, aby ani kousek nezůstal suchý. Zacházejte s ním něžně, aby se neponičil, a hned podávejte.
Načítám komentáře...