Steaky s křepelčími vejci
Seznam surovin
- hovězí maso 2 plátky (roštěnka, plátky cca 3 cm silné)
- vejce 6 kusů (křepelčí)
- rajčátka cherry 2 kusy
- salát hlávkový 4 listy
- hrášek zelený 4 lžíce (mražený)
- máslo 15 gramů
- olej olivový 3 lžíce
- pepř barevný 1 špetka (drcený)
- sůl mořská
- petržel hladkolistá
- šťáva citronová 1 lžíce
- koňak (40%) 1 lžíce
- brambory 2 porce (pečené, nebo jinak upravené)
Postup přípravy
Maso velmi lehce naklepejte hřbetem ruky, osolte, opepřete, dejte do misky a potřete 2 lžícemi oleje, citronovou šťávou, koňakem a nechte do druhého dne rozležet.
Křepelčí vajíčka vařte 3 minuty, vychlaďte je a oloupejte. Střídavě s rajčaty je napíchejte na špejle.
Hrášek lehce zastříkněte vodou, krátce poduste, vmíchejte máslo, sůl a pepř.
Pánev rozehřejte, potřete olejem a steaky z každé strany 3 - 4 minuty opečte. Odstavte a nechte 2 - 3 minuty stát.
Brambory rozdělte na talíře, steak prokrojte ostrým nožem, rozevřete a položte na brambory, posypte hráškem a přidejte špíz.
Poznámka k receptu
Můžete podávat s různými studenými omáčkami.
Načítám komentáře...