Steaky s omáčkou z pomerančového pepře

Seznam surovin

Pečená zelenina:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejprve si připravte zeleninu. Očištěný pórek nakrájejte na špalíčky a ty ještě příčně rozčtvrťte. Žampiony, ředkvičky i brokolicové růžičky také nakrájejte na čtvrtky. Papriku zbavte semínek a pokrájejte na kusy. Vše nasypte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a pokapejte olejem a pomerančovou šťávou. Přidejte nasekané šalvějové lístky, osolte a opepřete. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.

Rozehřejte pánev se silným dnem. Steaky osušte, potřete po obou stranách olejem, osolte a položte na pánev. Grilujte 7 minut z každé strany, aby maso bylo středně propečené (medium rare). Poté steaky přesuňte na teplý talíř, přiklopte obráceným nahřátým hrncem a nechte asi 15 minut odpočinout.

Nyní si připravte omáčku. Do pánve vlijte vermut a odvařte všechny přípečky. Přilijte vývar, přidejte pomerančovou kůru, pepř a smetanu a vařte do zhoustnutí (bude to trvat asi 5 minut). Steaky přelijte omáčkou a podávejte s pečenou zeleninou.

Poznámka k receptu

Pokud neholdujete pikantním chutím, vynechte při přípravě chilli a místo něho přidejte rajče nasekané na malé kousky. Omáčka dostane exotický nádech, když přidáte citronovou trávu nakrájenou na proužky (seženete u vietnamských prodejců).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...