Vídeňská roštěná
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky ( roštěnka nízká)
- sůl
- pepř (čerstvě drcený)
- olej olivový 4 lžíce
- cibule 4 kusy (středně velké)
- sádlo 1 lžíce
- worcesterská omáčka 10 kapek
- máslo (oříšek)
Postup přípravy
Maso na okrajích nařízněte nebo okraj odřízněte, naklepejte, osolte, opepřete, potřete olejem, dejte do vhodné nádoby, těsně uzavřete potravinářskou fólií a nechte v chladu 1 - 2 dny rozležet.
Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Rozehřejte velkou pánev, potřete ji tence olejem, vložte roštěnky a pečte z každé strany cca 4 - 5 minut.
Mezitím na druhé pánvi na sádle opečte cibuli.
Hotové roštěnky vyjměte z pánve, dejte do tepla a do pánve přidejte oříšek másla, 5 lžic vody, worcesterskou omáčku a nechte přejít varem.
Roštěnky rozdělte na talíře, přelijte šťávou a posypte cibulkou.
Podávejte s různě upravenými bramborami.
Načítám komentáře...