Vídeňské hovězí rolády
Seznam surovin
- hovězí maso 6 plátků (roštěnky)
- hořčice dijonská 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- špek 3 plátky (silné)
- cibule 3 kusy
- okurky kyselé 10 dekagramů
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- mrkev 1 kus (velká)
- celer 15 dekagramů
- pórek 1 kus
- olej 6 lžic
- víno červené 100 mililitrů
- vývar 400 mililitrů
Postup přípravy
Plátky masa rozklepeme na tenko mezi mikrotenovými foliemi. Potřeme hořčicí, posolíme, popepříme. Špek nakrájíme na nudličky, cibuli na proužky a lehce orestujeme. Okurky nakrájíme na nudličky a všechno naklademe na plátky masa. Všechno velmi pevně zarolujeme a svážeme provázkem. Posolíme zvenku a poprášíme moukou.
Mrkev a celer nakrájíme na kostičky, pórek na malá kolečka. V kastrolu rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme roládičky. Dáme stranou.
Na stejném oleji orestujeme zeleninu 4 - 5 minut, přilijeme polovinu vína a přidáme maso. Dusíme do měkka asi hodinu a půl. Když je šťáva vydušená podléváme vývarem a vínem. Maso občas otočíme. Když je maso měkké, dáme stranou a omáčku zprudka provaříme na požadovanou hustotu.
Poznámka k receptu
Podáváme s knedlíky nebo s noky.
Načítám komentáře...