Výborný španělský ptáček
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (roštěná, nebo kýta)
- vejce 1 kus (natvrdo)
- okurky 8 kusů (cornichonky)
- cibule 5 kusů
- špek 100 gramů
- klobása 1 kus (nožička)
- hořčice plnotučná 4 lžíce
- sádlo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- vývar hovězí 100 mililitrů
- lák z okurek 80 mililitrů
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Plátky masa lehce naklepejte přes fólii, díky tomu se nepotrhají jeho jemná vlákna. Pak maso osolte a opepřete.
2. Každý plátek potřete hořčicí a na kraj vyskládejte čtvrtku vejce, dvě okurky, špalíček špeku a kousek klobásy.
3. Kraje masa přehněte přes náplň a pevně zaviňte. důkladně svažte kuchyňskou nití.
4. Cibuli a zbylý špek nakrájejte na kostičky. V papiňáku rozehřejte sádlo a po částech ptáčky opečte ze všech stran dozlatova. Do výpeku přidejte cibuli a špek, nechte zezlátnout a zaprašte hladkou moukou.
5. Do hrnce vraťte ptáčky, zalijte vývarem a lákem z okurek, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a na mírném ohni duste hodinu doměkka. Ptáčky vyndejte na velký talíř a odstraňte nit.
6. Omáčku propasírujte přes husté síto a znovu do ní naskládejte maso. Hrnec vraťte na plotnu a jeho obsah prohřejte. Pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s rýží.
Načítám komentáře...