HOVĚZÍ STEAK S FAZOLKAMI
Seznam surovin
- hovězí maso 4 kusy (steak z nízkého roštěnce)
- fazolky zelené 200 gramů
- česnek 2 stroužky
- olej olivový 5 lžic
- tymián 1/2 svazku
- rozmarýn 1/2 svazku
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Bylinky nasekejte najemno a v hmoždíři je utřete se třemi lžícemi oleje a trochou soli. Fazolky krátce povařte v osolené vodě, aby zkřehly, a ihned je zchlaďte v ledové vodě.
2. V pánvi se silným dnem rozpalte lžíci oleje a opečte na něm steaky, měly by stačit 3 minuty z každé strany. Sundejte je z pánve, osolte je, opepřete a nechte chvilku odpočinout, aby se v nich rovnoměrně rozložila šťáva. Na zbylém oleji krátce opečte prolisovaný česnek, fazolky a podávejte je steakem a bylinkovým pestem.
Načítám komentáře...