Hovězí steak s mangovou salsou
Seznam surovin
- hovězí maso 4 kusy (steak z nízkého roštěnce)
- víno bílé 150 mililitrů
- olej olivový 50 mililitrů
- sůl
- pepř
Salsa:
- mango 1 kus
- cibule červená 1 kus (malá)
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
Postup přípravy
V misce prošlehejte bílé víno a olivový olej, přidejte špetku soli, pepře a maso do směsi naložte nejméně na 3 hodiny nebo i na noc. Před grilováním maso osušte a zprudka opečte, měly by stačit 4 minuty z každé strany. Pak steaky stáhněte z grilu, osolte a opepřete, zakryjte alobalem a nechte 10 minut odpočinout. Všechny suroviny na salsu nakrájejte nadrobno, osolte, zakápněte olejem a podávejte ke steakům.
Poznámka k receptu
I když kvalitní steak žádnou marinádu nepotřebuje, naši vinnou verzi musíte vyzkoušet. Masu dodá jemnou nakyslost, která výborně souzní s výraznou nasládlou salsou.
Načítám komentáře...