Anglická svíčková s fazolkami
Seznam surovin
- fazolky zelené 1 kilogram (čerstvé či mražené)
- hovězí maso 600 gramů (svíčková)
- slanina 100 gramů (uzená)
- olej 2 lžíce
- pepř černý (drcený)
- slanina 50 gramů (na potření roštu)
- majonéza 200 gramů
- hořčice dijonská 2 lžíce
- víno bílé 2 lžíce
- cibule šalotka 1 kus
Postup přípravy
Maso svážeme do válečku, trochu více osolíme a opeříme, potřeme olejem a necháme při pokojové teplotě 10 minut. Odleželé maso zprudka opečeme na grilu potřeném slaninou ze všech stran. Pak je uložíme stranou od největšího žáru a pozvolna 20 minut dopékáme. Potom maso ještě jednou zprudka a krátce opečeme ze všech stran.
Mezitím připravujeme fazolky: slaninu nakrájenou na nudličky vložíme do alu-misky a rozehřejeme, přidáme fazolky, romícháme, osolíme a opepříme. Zabalíme celé do alobalu a vložíme na gril na menší žár a prohřejeme 10 - 15 minut.
Na hořčicovou majonézu vše promícháme dohladka. Svíčkovou nnakrájíme na plátky a podáváme ji s fazolkami, pečivem a hořčicovou majonézou.
Načítám komentáře...