Biftečky se zeleným pepřem
Seznam surovin
- hovězí maso 8 plátků (svíčková)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový 2 lžíce
- pepř zelený 2 lžíce (sterilovaný)
- máslo 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžička
Postup přípravy
Maso lehce naklepejte, osolte, opepřete a potřete olejem. Kousky upravte do původního tvaru a nechte chvilku rozležet.
Na rozehřáté pánvi potřené olejem maso prudce opečte z obou stran, při nižším příkonu tepla dohotovte podle toho, jak chcete mít biftečky udělané. Maso vyjměte a položte na nahřáté talíře.
Do pánve vložte sterilovaný zelený pepř, lžíci másla promnutého se lžičkou hladké mouky a nechte ho pozvolna rozpustit. Šťávu nalijte na biftečky.
Poznámka k receptu
Podávejte s podušenou zeleninou a vařenými či opékanými bramborami.
Načítám komentáře...