Biftek na mořské soli

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme, nakrájíme na stejně vysoké steaky a opepříme.

Na rozpálené pánvi nahřejeme slabší vrstvu mořské soli a vložíme na ni steaky, které předtím pokapeme olejem. Opékáme z každé strany 2 minuty a průběžně otáčíme. Pak dáme maso dopéct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 5 minut, než zrůžoví.

Jako příloha se skvěle hodí salát pokapaný citrónem a olejem, dozdobený čerstvě utrženými květy orchideje (řeřichy).

Poznámka k receptu

Ideální velikost bifteku je 2 cm na výšku a 10 cm v průměru. Nejlépe se připravuje na dobře rozpálené grilovaní pánvi.

Zeptejte se na jedlé květy v lepším květinářství. Dejte pozor, aby nebyly chemicky ošetřené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...