Biftek na mořské soli
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (svíčková)
- řeřicha 4 snítky (případně jedlé květy)
- olej olivový (na pečení)
- salát 6 listů
- olej olivový (na salát)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- sůl mořská (hrubozrnná)
Postup přípravy
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na stejně vysoké steaky a opepříme.
Na rozpálené pánvi nahřejeme slabší vrstvu mořské soli a vložíme na ni steaky, které předtím pokapeme olejem. Opékáme z každé strany 2 minuty a průběžně otáčíme. Pak dáme maso dopéct do trouby vyhřáté na 220°C asi na 5 minut, než zrůžoví.
Jako příloha se skvěle hodí salát pokapaný citrónem a olejem, dozdobený čerstvě utrženými květy orchideje (řeřichy).
Poznámka k receptu
Ideální velikost bifteku je 2 cm na výšku a 10 cm v průměru. Nejlépe se připravuje na dobře rozpálené grilovaní pánvi.
Zeptejte se na jedlé květy v lepším květinářství. Dejte pozor, aby nebyly chemicky ošetřené.
Načítám komentáře...