Dietní svíčková na smetaně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso očistíme a omyjeme, osrým nožem nebo špikovací jehlou v něm uděláme otvory a zasuneme do nich celer nakrájený na špalíčky (místo slaniny). Maso osolíme, případně ještě svážeme provázkem, aby si udrželo hezký tvar válečku, opečeme ho ze všech stran v kastrolu na oleji a vyjmeme.

Ve výpeku orestujeme za stálého míchání na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a když začne zlátnout, přidáme nakrájenou cibuli a pokračujeme v restování, dokud i cibule nezačne zlátnout. Přidáme hořčici, koření zavázané v kousku čistého plátna, vše zalijeme polovinou vývaru a povaříme.

Do tohoto základu vložíme zpět opečené maso a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Pak vyjmeme sáček s kořením, přilijeme zbylý vývar a přivedeme k varu. Vmícháme mouku rozmíchanou v acidofilním mléce a vaříme ještě alespoň 20 minut.

Na závěr maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, omáčku rozmixujeme, dochutíme solí a citronovou šťávou, vrátíme do ní plátky masa a prohřejeme.

Poznámka k receptu

Před podáváním můžete do hotové omáčky vmíchat ještě lžíci zakysané nízkotučné smetany. Svíčkovou podávejte samozřejmě s knedlíky, ale připravenými z celozrnné mouky a kostek tmavého pečiva (každému stačí 2 - 3 plátky) a se zavařenými brusinkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...