Holštýnský steak
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (svíčková)
- cibule 250 gramů
- olej 4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Osmahněte ji do zlatova na 2 lžících rozpáleného oleje (stále míchejte) a potom ji přendejte na talíř.
Zbývající olej nalijte do pánve a rozehřejte. Vložte do něj bifteky a opékejte zprudka na každé straně 4 minuty, pokud je chcete mít krvavé, 5-6 minut, chcete-li je mít středně propečené, nebo 6-8 minut, jestliže je máte rádi hodně propečené (záleží také na tloušťce masa).
Hotové bifteky osolte a opepřete, přendejte na nahřáté talíře a poklaďte je máslovými hoblinkami. Cibuli rychle vmíchejte do vypečené šťávy, dochuťte pepřem a solí, přidejte na talíře k masu a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Vhodnou přílohou jsou brambory maštěné máslem posypané zelenou petrželkou.
Načítám komentáře...