Hovězí maso s brokolicí a mrkví
Seznam surovin
- hovězí maso 300 gramů (svíčková)
- brokolice 300 gramů
- mrkev 300 gramů
- pórek 1 kus (malý)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- sůl mořská
- pepř černý (drcený)
- vývar hovězí 200 mililitrů
- moučka škrobová
Postup přípravy
Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a nechte krátce rozležet.Ve vroucí vodě spařte krátce na nudličky nakrájenou mrkev a na růžičky rozebranou brokolici. Sceďte a nechte okapat.
Ve větší pánvi rozehřejte olej, vložte do něj maso a za stálého promíchávání ho opékejte ze všech stran 23 minuty. Přidejte na měsíčky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, na kousky nakrájený pórek a ještě krátce opékejte. Vmíchejte okapanou zeleninu a prohřejte.
Ve vývaru rozmíchejte škrobovou moučku, nalijte ji do pánve a krátce povařte. Podávejte s dušenou rýží, rýžovými nudlemi nebo vařenými bramborami.
Načítám komentáře...