Hovězí šašlik se zeleninou
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (svíčková)
- kukuřice 2 kusy
- fazolky zelené 250 gramů
- rajčátka cherry 200 gramů
- olej 0,8 decilitru
- slanina 150 gramů
- cibule šalotka 4 kusy
- česnek 3 stroužky (prolisovaný)
- pepř černý (drcený )
- koření chilli
- rozmarýn
- sůl
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky asi 3x3cm napícháme je na větvičky rozmarýnu a potřeme je marinádou, na kterou olej smícháme s česnekem, pepřem a chilli. Potřené maso necháme marinovat nejlépe přes noc.
Připravíme zeleninu: slaninu necháme rozehřát a na ni vložíme fazolky, rajčata a šalotku nakrájenou na měsíčky. Na prudkém plameni orestujeme, osolíme a opepříme, přidáme i větvičky rozmarýnu a na závěr kukuřici upečenou na grilu společně s masem.
Namarinované maso osolíme a zprudka grilujme z každé strany 3 minuty. Zeleninu necháme na pánvi nebo dáme do mísy a přidáme ugrilované maso. Podáváme s chlebem a ostřejší majonézou nebo speciálními dipy na grilování.
Načítám komentáře...