Hovězí šašlik se zeleninou I
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (svíčková nebo roštěnec)
- rozmarýn (několik snítek)
- olej 80 mililitrů
- česnek 3 stroužky (prolisované)
- pepř černý (mletý)
- koření chilli
- slanina 150 gramů
- fazolky zelené 250 gramů
- rajčátka cherry 200 gramů
- cibule šalotka 4 kusy
- sůl
- kukuřice 2 kusy
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky, navlékneme je na větvičky rozmarýnu a potřeme marinádou našlehanou z oleje, česneku, pepře a chilli. Necháme nejlépe přes noc odležet. Slaninu rozehřejeme, vložíme na ni fazolky, rajčata a šalotku nakrájenou na dílky. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme zbývající rozmarýn. Kukuřici a maso osolíme a zprudka grilujeme z každé strany tři minuty. Zeleninu vložíme do mísy a přidáme maso. Podáváme s chlebem a ostřejší majonézou
Načítám komentáře...