Hovězí steak s krémovou bramborovou kaší
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (svíčková - bifteky po 150 g)
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
- olej slunečnicový
- tymián
- brambory 6 kusů
- majonéza 5 lžic
- pepř růžový
Postup přípravy
Bifteky dobře osolíme, hojně posypeme drceným pepřem. Dobře rozehřejeme olej na celokovové pánvi (bez plastových úchytek).
Vložíme bifteky a zprudka pečeme z jedné strany dohněda, poté otočíme a opět zprudka restujeme. V této fázi položíme na každý větvičku tymiánu a celou pánev dáme do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečeme cca 5 - 8 minut dle velikosti bifteku a toho, zda ho chceme uvnitř krvavý či propečený.
Biftek vytáhneme z trouby, necháme 3 - 5 minut odpočinout na teplém místě. Pokud bifteky grilujeme, tak je před pečením potřeme olejem a pečeme z každé strany cca 3 minuty. Pak necháme cca 5minut na teplém místě odpočinout (nesmí se vysušit).
Oloupané brambory na bramborovou kaši uvaříme v lehce osolené vodě doměkka (cca 30 minut). Vodu scedíme a přidáme majonézu. Dochutíme solí a přimícháme v hmoždíři drcený růžový pepř (krásně voní, ale není ostrý a nepálí).
Načítám komentáře...