Hovězí steaky s cibulovou krustou
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (svíčková, každý plátek asi 150 - 200 g)
- pepř černý (čerstvě mletý)
- olej olivový
Na krustu:
- olej olivový 1 lžíce
- cibule 1 kus (velká)
- sýr Čedar 70 gramů (nastrouhaný)
- hořčice 2 lžíce (anglická)
- smetana na šlehání 1 decilitr
Postup přípravy
Steaky lehce naklepeme nebo jen rozmáčkneme dlaní. Opepříme je, potřeme olejem a necháme 30 minut odležet.
Mezitím připravíme krustu. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni za průběžného míchání restujeme asi 5 minut. Pánev odstavíme z ohně a cibuli necháme lehce prochladnout. Nastrouhaný čedar smícháme s hořčicí, přidáme prochladlou cibuli a smetanu a směs podle chuti osolíme.
Odleželé steaky osolíme a zprudka opečeme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji z každé strany asi 30 vteřin. Pak snížíme plamen, pánev zakryjeme pokličkou a steaky dopečeme z každé strany 3 – 4 minuty (zůstanou uvnitř lehce růžové). Rozdělíme na ně připravenou cibulovou směs, vložíme je na chvilku do trouby pod rozehřátý gril a grilujeme, až začne směs na povrchu zlátnout. Podáváme ihned.
Načítám komentáře...