Hovězí steaky s rajčaty v bazalce
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (svíčková, porce 150-200 gramů)
- rajčátka cherry 250 gramů (zralá)
- cuketa 1 kus (menší, nakrájená na plátky )
- olej olivový 1 decilitr (panenský)
- bazalka 3 snítky
- sůl
- pepř černý (mletý)
- slanina 50 gramů (nebo olej na potření grilu )
Postup přípravy
Steaky lehce naklepeme nebo jen rozmáčkneme dlaní. Opepříme je, potřeme olejem a necháme 30 minut odležet.
Rajčátka nakrájíme na čtvrtiny. Smícháme je s nasekanou bazalkou, pažitkou, pepřem, olejem a solí a uložíme v chladu.
Maso osolíme a zprudka pečeme na olejem nebo slaninou potřené mřížce grilu. Pečeme medium - dorůžova asi 3 - 5 minut z každé strany. Ke konci grilování krátce opečeme plátky cukety. Hotový steak vložíme na talíř a doplníme jej cuketou a částí rajčátek, zbylá rajčata podáváme stranou v misce.
Načítám komentáře...