Hovězí svíčková po anglicku s dipem
Seznam surovin
- hovězí maso 200 gramů (pro jednu osobu)
- sůl mořská
- pepř barevný (čerstvě drcený)
- hořčice dijonská
- kečup
- sójová omáčka
- chléb
Postup přípravy
Hovězí svíčkovou očistíme a odblaníme. Marinádu připravíme ze soli, pepře, hořčice, kečupu a malého množství sojové omáčky. Maso necháme marinovat alespoň 1 den.
Marinované maso vložíme na rozpálený gril a zvolna pečeme vcelku po celém obvodu cca 15 minut. Maso krájíme bezprostředně po sundání z grilu před servírováním na jednotlivé plátky - jsou šťavnaté a ze středu hodně narůžovělé.
Porce křehké svíčkové můžete zjemnit lilkovým dipem. Podávat můžeme s chlebem.
Poznámka k receptu
Při nákupu počítejme na osobu cca 200 g masa.
Načítám komentáře...