Hovězí závitky se slaninou a šalvějí
Seznam surovin
- hovězí maso 8 plátků (svíčková, tenčí plátky)
- slanina anglická 8 plátků
- šalvěj 8 listů
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový
- máslo
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na přílohu:
- fazole 2 sklenice (nakládané, pečené)
- rajčatová passata 2 decilitry
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 1 lžíce
- máslo (kousek)
- petržel hladkolistá 4 snítky
- rozmarýn 1 snítka
Na ozdobu:
- rukola 2 hrsti
- rajčátka cherry 1 větvička (trs)
Postup přípravy
Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a lístek šalvěje. Okraje každého plátku přehneme do středu a plátky zarolujeme. Spíchneme je párátky, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Závitky pomalu opečeme na olivovém oleji, pak odstraníme párátka a závitky nakrájíme na plátky.
Na pánvi s olivovým olejem a máslem zlehka opečeme plátky česneku, až zrůžoví. Přidáme nasekaný rozmarýn, velmi krátce orestujeme a přidáme fazole. Opět orestujeme, přidáme rajčatovou šťávu, společně podusíme, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Opranou a odkapanou rukolu krátce orestujeme na olivovém oleji s kouskem másla, osolíme ji a opepříme. Omytá cherry rajčátka také krátce opečeme na troše oleje. Do středu každého talíře dáme
fazole, kolem rozložíme rozkrojené závitky a každou porci ozdobíme orestovanou rukolou a opečenými rajčátky.
Načítám komentáře...