Medailonky ze svíčkové, houbová omáčka & jarní zelenina

Seznam surovin

Houbová omáčka:

Zelenina:

Maso:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Sušené hříbky zalijte v hrnku vroucí vodou

2. Nové brambory – větší rozpulte – dejte vařit do kastrolu s vroucí osolenou vodou, přikryté pokličkou

3. Kapustu nakrájejte na řezy 2,5 cm vysoké, přidejte k bramborám a znovu přikryjte

4. Do pánve dejte 1 lžíci olivového oleje a natrhejte do ní houby

5. Navrch prolisujte neoloupaný česnek, přidejte namočené hříbky (tekutinu uchovejte), špetku soli a pepře a smažte za pravidelného promíchávání

6. Medailonky potřete solí, pepřem a 1 lžící olivového oleje a ogrilujte spolu s hlívou, až budou z jedné strany hotové, otočte je a grilujte podle vaší chuti

7. Do kastrolu s bramborami přidejte brokolici (tuhé konce stonků odkrojte) a hrášek a povařte 2 minuty

8. Sceďte, promíchejte s extra panenským olivovým olejem, se šťávou z ½ citronu, osolte a opepřete podle chuti

9. K houbám vlijte brandy a opatrně zapalte (pokud chcete), nechte plamínky odumřít, přidejte smetanu a lanýžový olej a uveďte do varu

10. Hustotu omáčky upravte uchovanou tekutinou z namáčení hub (případné nečistoty odstraňte), pak omáčku rozmixujte na konzistenci podle vaší chuti a dochuťte

11. Podávejte k medailonkům a hlívě, bramborám a zelenině

Poznámka k receptu

Šťavnatá a jemná, rychle hotová svíčková je podmínkou úspěchu tohoto lahodného a pestrého pokrmu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...