Řez ze svíčkové s brusinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté a osušené maso zbavené blan nakrájíme na čtyři silnější steaky. Po obvodu steaky obalíme plátky slaniny a ovážeme provázkem. Opepříme je, posypeme koriandrem, koření k masu důkladně přimáčkneme a necháme 2 hodiny odležet.

Steaky zprudka opečeme na pánvi na oleji z obou stran, přendáme je do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C minimálně 8 a maximálně 15 minut (podle toho, jak chceme mít maso propečené). Upečené maso vyndáme, přikryjeme alobalem a necháme na prkénku ještě 8 minut dojít.

Víno svaříme na třetinu s medem a pár kapkami tabaska. Přidáme brusinkový kompot, směs odstavíme, vlijeme výpek z masa a promícháme. Maso rozdělíme na talíře a doplníme omáčkou a tenkými proužky osolené cukety zprudka orestované na rozpáleném olivovém oleji.

Poznámka k receptu

Stupně propečenosti steaků:

8 minut = rare 10 minut = medium rare 15 minut = well done

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...