Steaky s grilovanou kukuřicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Steaky naklepeme dlaní ruky tak, aby zůstaly vysoké asi 2 - 3 cm a upravíme je do požadovaného tvaru (je dobré je po obvodu svázat kuchyňským provázkem). Potřeme je z obou stran olivovým olejem, posypeme drceným pepřem, zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme hodinu odležet v chladničce.

Vhodnou pánev (nejlépe litinovou grilovací) potřeme olejem, rozpálíme ji a necháme vychladnout. Potom ji znovu ohřejeme, ale pouze na střední teplotu, vložíme do ní připravené odleželé steaky a opečeme je z obou stran (celkem asi 10 minut takto budou hotové na medium). Přeložíme je na teplý talíř a zakryjeme alobalem.

Očištěné kukuřice vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je doměkka. Vyjmeme je z vody, osušíme, potřeme máslem a ještě je opečeme ze všech stran do zlatohněda na grilu nebo v grilovací pánvi. Steaky osolíme, rozdělíme spolu s kukuřicí na talíře a podáváme se smaženými hranolky (nejlépe domácími) a jakoukoli omáčkou nebo dresinkem ke grilovaným masům.

Poznámka k receptu

Stupeň propečení steaků záleží na kvalitě a odležení masa, na výšce řezu, teplotě při pečení, ale hlavně na tom, jak moc propečené maso máte rádi. Nejlépe lze stupeň propečení poznat pomocí speciálního teploměru, který změří teplotu uvnitř steaku:

55°C - Rare (polosyrový, zprudka opečený) 65°C - Medium Rare (středně polosyrový) 70°C - Medium (středně propečený) 75°C - Well Done (dobře propečený)

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...