Steaky s ostružinovou omáčkou
Seznam surovin
- hovězí maso 400 gramů
- ocet Balsamico 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- sůl mořská (hrubozrnná-dle chuti)
- pepř barevný (nahrubo namletá směs)
- ostružiny 200 gramů
Postup přípravy
1. Maso marinujte asi dvě hodiny před opečením ve směsi octa a oleje. Pak ho zprudka, asi minutu z každé strany, opečte na grilovací pánvi nebo na grilu. Poté steaky přemístěte i s pánví do trouby předehřáté na 180 °C a pečte ještě asi 8 minut.
2. Vyndejte z trouby, přemístěte na prkénko, osolte a opepřete.
3. Do výpeku vložte ostružiny, pomačkejte je vidličkou, přiveďte k varu a minutu až dvě nechte mírným varem probublávat. Steaky podávejte přelité touto omáčkou.
Poznámka k receptu
Počítejte s časem na marinování masa.
Načítám komentáře...