Svíčková plněná žampiony
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (svíčková)
- žampiony 150 gramů
- cibule 1 kus
- máslo 2 lžíce
- olej 3 lžíce
- šunka 50 gramů
- pepř černý 1/2 lžičky (mletý)
- sůl
- vývar masový 125 mililitrů
- smetana zakysaná 125 mililitrů
- moučka škrobová 1 lžička
Postup přípravy
Maso podélně čtyřikrát nařízněte. Houby očistěte a nakrájejte, cibuli nasekejte najemno. Cibuli zpěňte na másle, přidejte žampiony a společně osmažte, dokud se nevyvaří tekutina. Šunku nakrájejte na kostičky, smíchejte s houbami, osolte a opepřete.
Do zářezů v mase vetřete směs a pečeni svažte. Vložte ji do pekáče s rozpáleným olejem a zprudka opečte ze všech stran. Přilijte vývar a pečte v troubě vyhřáté na 200°C. Po chvíli teplotu stáhněte na 180°C a upečte pečeni doměkka.
Hotové maso vyndejte, solamyl rozmíchejte v zakysané smetaně, přilijte k vypečené šťávě a nechte povařit. Omáčku přeceďte a dochuťte solí a pepřem.
Poznámka k receptu
Maso nakrájejte na porce a podávejte s rýží nebo těstovinami a s nakládanou či čerstvou zeleninou. Porce přelijte omáčkou.
Načítám komentáře...