Svíčková plněná žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso podélně čtyřikrát nařízněte. Houby očistěte a nakrájejte, cibuli nasekejte najemno. Cibuli zpěňte na másle, přidejte žampiony a společně osmažte, dokud se nevyvaří tekutina. Šunku nakrájejte na kostičky, smíchejte s houbami, osolte a opepřete.

Do zářezů v mase vetřete směs a pečeni svažte. Vložte ji do pekáče s rozpáleným olejem a zprudka opečte ze všech stran. Přilijte vývar a pečte v troubě vyhřáté na 200°C. Po chvíli teplotu stáhněte na 180°C a upečte pečeni doměkka.

Hotové maso vyndejte, solamyl rozmíchejte v zakysané smetaně, přilijte k vypečené šťávě a nechte povařit. Omáčku přeceďte a dochuťte solí a pepřem.

Poznámka k receptu

Maso nakrájejte na porce a podávejte s rýží nebo těstovinami a s nakládanou či čerstvou zeleninou. Porce přelijte omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...