Svíčkové plátky Ometepe
Seznam surovin
- hovězí maso 6 plátků (svíčková, medailonek 100 g)
- cibule 2 kusy (menší)
- sýr měkký 50 gramů (balkánský)
- káva 2 lžičky (instantní)
- smetana na vaření 250 mililitrů
- žampiony 250 gramů (čerstvé)
- máslo 10 gramů
- pórek 6 plátků
- mouka pšeničná hladká
- olej olivový
- sůl
- zelenina
Postup přípravy
Základem je samozřejmě hovězí maso ze zadní části zvířete, vhodná je svíčková. Čím mladší býček, tím lepší. Očištěné stejné plátky masa posolíme a obalíme v hladké mouce.
Na pánev nalijeme po celém dně olivový olej a osmahneme na něm cibuli. Těsně před tím, než začne cibule hnědnout, položíme na ni plátky masa a opečeme z obou stran. Podle chuti zvolíme délku pečení. Hotové maso odložíme na talíře, na kterých je budeme servírovat, a do výpeku v pánvi nalijeme smetanu. Přidáme nastrouhaný balkánský sýr, dvě lžičky kávy a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme připavené plátky masa.
Jako příloha se výborně hodí restované žampiony na másle s pórkem a sezonní zelenina. Vynikající je také zelenina grilovaná - lilek, rajče, cuketa. Vyzkoušet můžete i opečené banány.
Poznámka k receptu
Tento recept vyžaduje skutečně kvalitní maso, žádnou takzvanou falešnou svíčkovou, ale pěkně pravou, dokonce se doporučuje maso z mladého býčka.
Načítám komentáře...