Tagliata alla Fiorentina - Nakrájené plátky grilované hovězí svíčkové

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Stroužek česneku rozdrťte ve hmoždíři, přidejte k němu nasekanou šalvěj, rozmarýn, tymián a vše promíchejte s olivovým olejem. Do připravené směsi naložte maso a nechte pár hodin marinovat.

2. Zahřejte grilovací pánev a maso na ní zprudka grilujte 5–6 minut z každé strany. Maso získá na povrchu propečenou bylinkovou krustu, uvnitř ale musí zůstat růžové.

3. Podávejte nakrájené na tenké plátky, zakápnuté olivovým olejem, balsamikovým octem a posypané maldonskou solí.

Poznámka k receptu

Tagliata (na plátky nakrájené maso; tagliare znamená v italštině nakrájet, nařezat - pozn. red.) je jedním z tradičních pokrmů toskánské kuchyně. Jednoduché dochucení olivovým olejem a bylinkami tagliatu katapultovalo do celého světa. Marinování 2 - 3 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...