Tagliata alla Fiorentina - Nakrájené plátky grilované hovězí svíčkové
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (svíčková)
- česnek 1 stroužek
- šalvěj 10 listů (čerstvá)
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 2 hrsti
- ocet Balsamico 1 lžíce
- olej olivový 3 lžíce
- sůl (maldonská k podávání)
Postup přípravy
1. Stroužek česneku rozdrťte ve hmoždíři, přidejte k němu nasekanou šalvěj, rozmarýn, tymián a vše promíchejte s olivovým olejem. Do připravené směsi naložte maso a nechte pár hodin marinovat.
2. Zahřejte grilovací pánev a maso na ní zprudka grilujte 5–6 minut z každé strany. Maso získá na povrchu propečenou bylinkovou krustu, uvnitř ale musí zůstat růžové.
3. Podávejte nakrájené na tenké plátky, zakápnuté olivovým olejem, balsamikovým octem a posypané maldonskou solí.
Poznámka k receptu
Tagliata (na plátky nakrájené maso; tagliare znamená v italštině nakrájet, nařezat - pozn. red.) je jedním z tradičních pokrmů toskánské kuchyně. Jednoduché dochucení olivovým olejem a bylinkami tagliatu katapultovalo do celého světa. Marinování 2 - 3 hodiny.
Načítám komentáře...