Zázvorové hovězí kousky se zeleninou
Seznam surovin
- hovězí maso 300 gramů (nebo roštěná, obojí v bio kvalitě)
- olej olivový 2 lžíce
- zázvor 40 gramů (čerstvý)
- česnek 2 stroužky
- pórek 1 kus
- mrkev 200 gramů
- květák 250 gramů
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- sójová omáčka 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso nakrájejte přes vlákno na malé plátky nebo nudličky, dejte ho do misky, zalijte lžící oleje, sojovou omáčkou, lžící citronové šťávy, osolte, opepřete, přidejte na plátky nakrájený očištěný česnek a zázvor a nechte v chladu rozležet alespoň hodinu.
Zeleninu očistěte, pórek nakrájejte na kostičky, mrkev na plátky, květák rozeberte na malé růžičky. Květák a mrkev vložte do horké vody, 4 minuty vařte a pak sceďte.
Na velkou rozehřátou pánev nalijte olej, vložte maso, krátce prudce opečte, teplotu snižte a opékejte doměkka, přidejte zeleninu a ještě krátce společně opékejte.
Dochuťte sojovou omáčkou a podávejte s vařenými bio těstovinami, nebo rýží.
Načítám komentáře...