Boloňské hovězí krokety
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (zadní, umleté)
- vejce 1 kus
- pepř černý 1 lžička (drcený)
- šalvěj 1 lžička
- tymián 1 lžička
- strouhanka 1 hrst (z jednoho rohlíku)
- rajčatový protlak 140 gramů
- rajčata koktejlová 6 kusů
- cibule 1 kus (větší)
- česnek 4 stroužky
- bujon 1 kostka
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- paprika pálivá 1 lžička (nejlépe vločky)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- cukr 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej 2 lžíce
Postup přípravy
Maso jemně umelte, dobře vymíchejte s vajíčkem, vmíchejte polovinu šalvěje a tymiánu, petrželku, sůl, pepř, zahustěte strouhankou.
Z hmoty vytvarujte 12 kuliček velikosti golfového míčku. V kastrole nechte na oleji zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, pak přidejte nasekaný česnek a kuličky, které ze všech stran
opečte, aby se maso zatáhlo.
Posypte paprikou, podlijte 500 ml horké vody, přidejte kostku bujonu, zbylé koření, rozmíchejte a zvolna duste 20 minut. Pak vmíchejte protlak, cukr, citronovou šťávu a společně ještě povařte do zahoustnutí.
Poznámka k receptu
Podávejte s těstovinami, rýží nebo vařenými fazolemi.
Načítám komentáře...