Ďábelské ragú
Seznam surovin
- slanina anglická 200 gramů
- hovězí maso 200 gramů (zadní)
- brambory 4 kusy (větší)
- mrkev 1 kus
- česnek 4 stroužky
- cibule 2 kusy (menší)
- rajčata 2 kusy
- paprika 1 kus
- fazole 100 gramů (sterilované)
- vývar hovězí 1/2 litru
- pepř černý (mletý - pro děti vynecháme)
- koření ďábelské (pro děti vynecháme)
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Na dno varné nádoby nasypte na nudličky nakrájenou slaninu, na ni na proužky nakrájené osolené a opepřené hovězí. Pak jemně nastrouhanou mrkev, na plátky nakrájenou cibuli, fazole, osolené a opepřené plátky brambor, plátky rajčat, česneku a papriky. Ukončete vrstvou brambor. Osolte, okořeňte, zakápněte citronovou šťávou.
Zalijte vývarem a na mírném ohni duste 75 - 80 minut.
Načítám komentáře...