Dušená hovězí kýta se zeleninou
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (kýta)
- zelenina 250 gramů (celer, petržel, řapíkatý celer)
- mrkev 120 gramů
- cibule 1 kus (velká)
- vývar hovězí 2,5 decilitru
- víno červené 1 decilitr
- česnek 2 stroužky
- rajčatový protlak 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- koření (1 bobkový list, špetka tymiánu, několik hřebíčků a kuliček celého pepře)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme na hrubo, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a opečeme dozlatova. Přidáme protlak, víno, zalijeme vývarem a rozmícháme. Přidáme maso nakrájené na větší kostky, koření a prolisovaný česnek, osolíme, přiklopíme a dusíme, dokud maso nezměkne.
Mezitím očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky. Přidáme ji k měkkému masu a ještě podusíme, dokud zelenina nezměkne. Vše dochutíme solí a mletým pepřem a podáváme s čerstvou bagetou.
Načítám komentáře...