Hovězí maso s houbovou omáčkou
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (vařené, nakrájené na plátky)
- houby 400 gramů
- máslo 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- cibule 1 kus
- pepř černý (mletý)
- sůl
- kopr 1 svazek (nebo petrželka)
Postup přípravy
Na rozpuštěném másle krátce zpěníme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme očištěné a pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
Zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zředíme smetanou nebo částí vývaru z masa. Povaříme, podle potřeby dochutíme a vmícháme posekané natě.
Plátky vařeného hovězího masa přelijeme hotovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory nebo knedlíky.
Načítám komentáře...