Hovězí maso v zelí
Seznam surovin
- zelí bílé 750 gramů
- hovězí maso 400 gramů (zadní kýta)
- vývar masový 2,5 decilitru (nebo horká voda)
- paprika 3 kusy
- cibule 1 kus
- rajčátka cherry 6 kusů
- olej slunečnicový 3 lžíce
- česnek 3 stroužky
- paprika pálivá 1 špetka (mletá)
- paprika sladká 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Omyté zelí zbavené košťálů nakrájíme na tenčí proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji dorůžova na rozehřátém oleji. Přidáme na kousky nakrájené očištěné hovězí maso a společně za stálého míchání opečeme.
Maso osolíme, ochutíme pepřem a mletou paprikou, přidáme nakrájené zelí, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme asi hodinu pod pokličkou, dokud není maso měkké.
K měkkému masu přidáme očištěné a na nudličky nakrájené papriky a omytá, na půlky nakrájená rajčátka, promícháme, podusíme ještě 15 minut doměkka a na závěr směs dochutíme česnekem utřeným se solí.
Poznámka k receptu
K hovězímu masu se zelím se nejlépe jako příloha hodí vařené brambory.
Načítám komentáře...