Hovězí pečeně se zeleninou na červeném víně
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (zadní)
- olej
- cibule 1/2 kusu
- mrkev 1 kus
- celer 1/4 kusu
- petržel kořenová 1 kus
- cukr krupice 2 lžíce
- rajčatový protlak 3 lžíce
- víno červené 500 mililitrů (suché)
- máslo 150 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na čtyři kusy a opečeme z obou stran na oleji.
Veškerou zeleninu nasekáme na kostičky a restujeme na oleji asi čtyři minuty. Přisypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak vmícháme rajský protlak a přidáme maso. Zalejeme vínem a vaříme na mírném ohni 2,5 hodiny.
Maso vyjmeme, omáčku částečně svaříme a zašleháme do ní máslo. Podle chuti osolíme a opepříme. Hovězí podáváme s bramborovou kaší
Načítám komentáře...