Hovězí plněné závitky
Seznam surovin
- hovězí maso 4 plátky (zadní, kýta)
- šunka 4 plátky
- paprika červená 1/2 kusu (pokrájená na proužky)
- klobása 1/2 kusu (šunková, nakrájená na kolečka)
- cibule 1 kus
- vývar
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- paprika sladká 1 lžička
- hořčice
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej 3 lžíce
Postup přípravy
Lehce naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí.
Na každý položte plátek šunky, kolečko cibule, několik nudliček červené papriky a špalíček šunkové klobásy. Stočte do závitků, které zajistěte nití nebo masovou jehlou.
V kastrolu na 3 lžících oleje zpěňte nakrájenou cibuli, vložte závitky a ze všech stran je opečte, podlijte horkým zeleninovým nebo masovým vývarem, zakryjte poklicí a zvolna duste doměkka.
Závitky vyjměte a šťávu vyduste do tuku, posypte 2 lžícemi hladké mouky, dorůžova ji opečte, poprašte lžičkou papriky, zalijte vodou a dobře rozmíchejte. Pak maso vložte nazpět, dochuťte a povařte.
Poznámka k receptu
Servírujte s rýží, knedlíkem či bramborami.
Načítám komentáře...