Hovězí po burgundsku
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (zadní)
- slanina anglická 200 gramů
- cibule 3 kusy (větší)
- žampiony 150 gramů
- mrkev 1 kus
- víno červené 5 decilitrů
- rajčatový protlak 50 gramů
- česnek 5 stroužků
- olej
- tymián
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme je, opepříme a zprudka orestujeme v kastrolu na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a také ji orestujeme. Pak přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na drobné kostičky, orestujeme, přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a znovu krátce orestujeme. Vrátíme zpět maso, vše okořeníme tymiánem, zalijeme červeným vínem a dusíme pod pokličkou.
Když je maso téměř měkké, přidáme k němu očištěné a na plátky nakrájené žampiony, vše dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a dodusíme zcela doměkka. Podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.
Načítám komentáře...